2 Temmuz 2008 Çarşamba

Pop müzik çöplüğe döndü

Yeni albüm çalışmaları nedeniyle aylardır stüdyoda sabahlayan Yaşar, pop müzik piyasasını ağır bir dille eleştirdi. Piyasanın kalitesiz işlerle kirletildiğini belirten Yaşar, “Kulakları samimiyetsiz, içten olmayan, inanmadan yapılan müziklerle dolduruyorlar. Eğer onlar popçuysa, ben değilim. Onlara başka bir isim bulursanız, bana da popçu diyebilirsiniz. Türkiye’de pop müzik çöplüğe döndü" dedi.

Stüdyoya girmiştiniz. Akustik albümünüz tamamlandı mı?
- Yıllardır ilk halleriyle seslendirdiğim şarkıları farklı şekillerde söyleme düşüncem vardı. Bazılarını sahnede uyguluyorduk ama kayıt olmuyordu. Bu kez çok az enstrüman kullanalım dedik. "Bir gitar, bir Yaşar olsun" derken, sonrasında yeni şeyler de eklendi. Albüm dört enstrümanı geçmeyecek şekilde aranje edildi. Kayıtları bitti. Hiçbir elektronik saz kullanmadık. Şimdi albüm yaz sonunda mı, eylül de mi çıkmalı, onu kararlaştırmaya çalışıyoruz.

Kendi şarkılarınızı tekrar yorumladınız değil mi?
- İlk üç albümdeki şarkılardan bir derleme yaptık. İnternet sitemde sevilen şarkılarımı oylamaya sundum. Size de şarkılarımdan bir albüm şarkı listesi hazırlayın desem, yüzde 90 başarılı olursunuz. Herkes aynı şarkıları seçince bunda bir hayır vardır diye yola çıktık. Yaparken de çok keyif aldık.

Albümler bu şekilde daha mı kolay tamamlanıyor?
- Bundan sonra albümlerimi böyle yapmayı düşünüyorum. O kadar rahat ve güzel bir çalışma ortamı vardı ki... Uzun süredir yapmak istediklerimi de yaptım. Mesela şarkıların içine Türk sazlarını kattık. Ud gibi, ney ve duduk gibi enteresan Türk sazlarını da albümde kullandık. Hüsnü Şenlendirici bir şarkıda klarnet çaldı. Bir enstrümanla bir insanın düeti oldu. Yeni Türkü’den Serdar Barçın da alto saksofonla katkıda bulundu. Bu ’enstrüman-insan düeti’ni Santana yapıyordu zaten, biz de denedik.