16 Ekim 2008 Perşembe

Düet kardeşliği

Son birkaç yıldır albüm çıkartan sanatçıların çoğu, albümlerinde mutlaka bir düet şarkıya da yer veriyor. Örneğin son dönemde; Rafet El Roman'la, Almanya'daki bir konseri sırasında tanıştığı Yusuf Güney'in, 'Aşk-ı Virane' adlı şarkıya yaptıkları düet, en çok dinlenen şarkılar arasında yer alıyor. Deniz Seki de, son albümü 'Sahici'de, sevgilisi Hüsnü Şenlendirici ile birlikte söylediği 'Adaletsiz Seçim' adlı şarkı ile müzik listelerinin üst sıralarına doğru tırmanıyor.

Tarkan ön sırada
Geçmişte de birçok ünlü şarkıcı, birlikte şarkı söyleyerek birbirlerinin albümlerine destek vermiş ve bu şarkılar çok sevilmişti. Düetlerde en çok tercih edilen isimlerin başında Tarkan geliyor. Megastar en son, Doğa Derneği için ünlü arabesk sanatçısı Orhan Gencebay'ın bağlaması eşliğinde 'Uyan' adlı şarkıyı seslendirdi. Geçtiğimiz yıl kendi yazdığı 'Çakmak Çakmak' adlı şarkıyı Sibel Can'la birlikte okuyan Tarkan; Müzeyyen Senar, Nazan Öncel ve Kibariye'yle de düet yapmıştı. Düet kardeşliği listesinin ikinci sırasında Serdar Ortaç var. Son albümü 'Nefes'te; Hadise ile 'Düşman', Suat Aydoğan ile 'Sana Değmez', Sultana ile 'Ayrı Gitme' adlı şarkılara düet yapan Ortaç, geçmiş yıllarda Bengü ve Ebru Gündeş'le birlikte şarkı okumuştu.

Aşk söylentisi çıktı
Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Sezen Aksu da, yeni nesil şarkıcılara, düet yaparak destek veriyor. Aksu, Teoman'la 'Paramparça', ünlü rapçi Ceza'yla 'Gelsin' gibi şarkılara eşlik etti. Aksu, arabeskin usta ismi Müslüm Gürses'le de, Gürses'in bir albümündeki 'Sebahat Abla' adlı şarkıyı birlikte söylemişti. Yakışıklı şarkıcı Mustafa Sandal da, 2003 yılında çıkardığı maxi single albümünde Yunan şarkıcı Natalia ile yaptığı düetlerle dikkat çekmişti. Hatta ikilinin adı o dönemde aşk dedikodularına karışmış, ancak ikili bu iddiaları yalanlamıştı.

İşte düet kardeşliği yapan sanatçılardan bazıları:
* Yıldız Tilbe&Rober Hatemo: Ummadığın Anda
* Manga&Göksel: Dursun Zaman
* Gripin&Emre Aydın: Sensiz İstanbul'a Düşmanım
* Kutsi&Petek Dinçöz: Doğum Günü
* Şevval Sam&Kazım Koyuncu: Ben Seni Sevdiğimi
* Hüner Coşkuner&Erol Büyükburç: Sevemem
* Çelik&Ebru Gündeş: Sen Yoluna
* Orhan Gencebay&Sibel Can: Hayat Devam Ediyor
* Anna Vasi&Hülya Avşar: Sevdim
* Gökhan Özen&Sibel Can: Kim Usanır
* Funda Arar&Kıraç: Kuşun Kanadında
* Burcu Güneş&Hakan Aysev: Sağanak
* Kargo&Şebnem Ferah: Kalamış Parkı