10 Eylül 2008 Çarşamba

En iyileriyle Seçil Heper

Popüler müzik tarihinin sesli arşivine Ossi Müzik tarafından eklenen son halka, “En İyileriyle Seçil Heper 2 ve 3” adını taşıyor. 2006 Aralık ayında yayınlanan Seçil Heper’in 1973-1976 yılları arasında seslendirdiği alaturka müziğin en güzel örneklerinin yer aldığı “En İyileriyle Seçil Heper” albümünden sonra 1977 yılında yayınlanan “Huzurlu Günler” ve 1986 yılında yayınlanan “Seneler” albümlerinin orijinal plak kayıtlarıyla bizi gazinoların ihtişamlı günlerine geri götürüyor, hafızalarımızı tazeliyor.

Gazinoların çok revaçta olduğu günlerde Ankara Radyosu’ndan sahnelere geçen Seçil Heper, gazino sahnesinde sadece sesi ve güzelliği ile değil, bir radyo sanatçısı olmasının verdiği bilgi ve terbiye ile de gönülleri fethetti. Uzun süredir müzik dünyasından ayrı olmasına rağmen hafızalardan hiç silinmeyen Seçil Heper’in 2 cd’den oluşan bu albümündeki şarkıların hepsi orijinal plak kayıtlarından CD formatına aktarıldı. “Su katılmamış” Türk Sanat Müziği eserlerini özleyenler, “En İyileriyle Seçil Heper 2 ve 3” albümünü dinlemeye doyamayacaklar.


Albüm zengin içeriği ile dikkat çekiyor

Popüler alaturka müziğimizin, “Elbet Birgün Buluşacağız”, “Göze mi Geldim”, “Biraz Kül Biraz Duman”, “Menekşe Gözler Hülyalı” , “Seneler” , “Yollarda Aradım İzlerini” , “Kadere Bak” ve “Biliyorsun Bir Zamanlar” gibi, birbirinden eşsiz toplam 28 şarkısı var bu iki cd’den oluşan “En İyileriyle Seçil Heper 2 ve 3” albümünde . Üstelik şarkıların tamamı ilk kaydedildikleri haliyle, yani orijinal versiyonlarıyla yıllar sonra ilk kez CD formatında yayınlanıyor.