2 Ağustos 2008 Cumartesi

Kırık masayla sağlam masa yan yana gelmez!

Müzik sektörünün iki telif kuruluşu MSG ve MESAM'ın birleştirilmesi tartışılırken; Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Başkanı Garo Mafyan, 'rakip kuruluşun müflis olduğunu' vurgulayarak, "Bu koşullarda birleşmek mümkün değil" dedi. 'Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'nin (MESAM) teliflerini ödeyemeyen bir kuruluş olduğunu belirten Mafyan, "Birleşmeye önayak olan Sezen Aksu da doğruları bilmiyor. Birilerinin ona anlatması gerek" şeklinde konuştu

3 MİLYON YTL ZARARLARI VAR

MESAM'ın geçen yıl 3 milyon YTL'ye yakın zarar açıkladığını iddia eden Mafyan, "Biz MSG olarak geçen yıl 500 bin YTL kâr açıklayan bir kuruluşuz. Bu şartlarda kırık masa ile sağlam masa yan yana gelemez" şeklinde konuştu. Garo Mafyan konuyla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti:

* Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın telif kuruluşlarını birleştirme gibi bir çalışması olduğuna inanmıyorum. Eğer öyle bir çalışma olduğunu duyarsak, iki kuruluşun denetim raporlarına ve kâr-zarar hesaplarına bakılmasını isteyeceğiz.

BAŞLARINA SİLAH MI DAYADIK?
* MSG kazanç kapımız değil. İnşallah ilerde tüm işleri profesyonellere bırakırız. Ama 'Birleşsinler' demek anlamsız. MESAM zararını sıfırlarsa o zaman düşünülür!

* Aralarında Edip Akbayram, İlhan Şeşen, Taşkın Sabah gibi tanınmış isimlerin bulunduğu 61 kişi son dönemde bize üye oldu. Teliflerini düzgün alamayan bu insanlar niye geliyor? Başlarına silah mı dayıyoruz?