22 Ocak 2008 Salı

Eurovision Şarkısı Belirlendi

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu seçici kurulu, 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek şarkıyı belirledi. Mor ve Ötesi tarafından hazırlanan 3 eserden birini seçen kurul, şarkıyı Şubat'ın ilk haftasında kamuoyuna açıklayacak. 20-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Eurovision şarkı yarışmasında Mor ve Ötesi grubunun Türkiye'yi temsil edecek şarkısı merakla bekleniyor.

TRT seçici kurulu Genel Müdür İbrahim Şahin başkanlığında toplanarak yarışacak eseri belirledi. Mor ve Ötesi grubunun üyelirinin de yer aldığı toplantıda Türkiye'yi temsil edecek şarkı 3 eser arasından seçildi. Şarkı Şubat ayının 2'inci haftasında bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

Mor ve Ötesi grubu, basın toplantısı öncesinde ser verip sır vermese de aldığımız küçük ipuçları eserin beğeni toplayacağını gösteriyor.


Sanatçı Harun Tekin: "Bu şarkı Mor ve Ötesi şarkısı dedirtecek cinsten. Aynı zamanda bazı yenilikleri de içinde barındıran bi şarkı oldu, ancak şarkıyı anlatmak zor tam da bunu yapmamak için şarkı yazıyoruz zaten." dedi. Grup üyeleri ortaya yeni bişey koyabilme heyecanı ve kısa sürede 3 güzel eser çıkarabilmenin haklı gururunu yaşıyor...

Sanatçı Kerem Özyeğen: Bizim için sorun olmadı. çünkü zaten üstünde çalıştığımız şarkılar vardı ve uygun olanları eledik. Herkesin içi rahat olsun. Bizi mutlu eden şey üretim sürecinde strese girmedik o stres oluşsaydı ortaya çıkan şeyi daha zor kılabilirdi." şeklinde konuştu.
(TRT)