11 Ocak 2008 Cuma

Kıraç'tan yeni bir düet çalışması

Uzun zamandan bu yana Türk müziğini Malmsteen yorumu ile dünyaya açmayı planlayan Kıraç, dünyaca ünlü gitar virtüözü Yngwie Malmsteen’in de kendi yorumunu Türk müziği ile birleştirerek bir yenilik yapmak istediğini öğrenince iki sanatçı 2007 yılının son günlerinde bir araya geldiler. Birkaç gün stüdyo birlikte çalışan sanatçılar, yapmayı plandıkları çalışmanın pratikte de mümkün ve başarılı olabileceğini gördüler. Bu arada dostluklarını da pekiştiren Kıraç ve Malmsteen, Türkiye’de ve dünyada yayınlanmak üzere CD,DVD ve VCD çalışması yapmaya ve yine Türkiye’de ve dünyada birlikte konserler yapmaya karar vererek, bu çalışmalarını bir anlaşma ile pekiştirmedirdiler.

Projenin genel hatları belirlendi. Proje repetuar çalışması ile başlamış bulunuyor. Önümüzdeki dönemde İstanbul ve Miami’de bir araya gelecek sanatçılar seçtikleri parçalar üzerinde çalışmalarına devam edecekler.


Bu çalışma sonucunda ortaya çıkan repertuar önce Türkiye’de sonra da dünyanın diğer ülkelerinde birlikte verecekleri konserlerde müzikseverlerle buluşacak.