12 Ocak 2008 Cumartesi

İstanbul sevdasını albümüne taşıdı

Yunanlı ünlü şarkıcı Elli Kokkinou, geçtiğimiz yaza damgasını vuran 'Sex' adlı albümüne İstanbul'a duyduğu aşkı da taşıdı. Albüme İstanbul görüntülerinden oluşan bir DVD eklendi. Yunanistan televizyonlarında yayınlanan ve Elli Kokkinou'nun İstanbul aşkını anlatan dökümanter, Yunanistan'da büyük ilgi görüyor. Sanatçı, bu yepyeni albümde İstanbul'a ve Boğaz'a olan hayranlığını anlatıyor. Albüm bu versiyonuyla Türkiye'de de piyasaya çıktı. İşte o şarkı >>

45 DAKİKALIK GÖRÜNTÜ
Dünyaca ünlü şarkı yazarı ve prodüktor Phoebus tarafından hazırlanan ve Yunanistan'da platin ödülü alan albümde; 16 yeni şarkı bulunuyor. Albümün Türkiye versiyonunda ünlü sanatçı hayranlarına sürpriz yaptı ve 4 şarkı (bonus track) ekledi. Ayrıca pakette hediye bir de DVD bulunuyor. DVD'de güzel şarkıcının 7 videosu, hiçbiryerde yayınlanmamış özel görüntüler ve çekimlerin yanında Yunanistan'ın en büyük özel kanalı Antenna TV için yapılan 45 dakikalık 'Kokkinou İstanbul'da' özel programı da bulunuyor.

İSTANBUL'U TANITTI
Kokkinou, bu özel porgram için İstanbul'da seçilen birçok noktada kamera karşısına geçmiş ve Türkiye'nin tarihi ve kültürel dokusunu kendi güzelliğini birleştirip Yunanlı hayranlarına ulaştırmıştı. Elli Kokkinou, iki günlük çekimlerde Yunan ve Türk medyasından büyük ilgi görmüş ve çok konuşulmuştu. Yaz boyunca 'Sex' şarkısıyla Yunanistan'da gece kulüplerinin bir numarası olan Elli Kokkinou, bu görüntülerle Avrupa'da İstanbul'un reklamını da yapmış oldu. Atina'nın ünlü klüplerinden Apollo'da haftanın 5 günü, 2 bin kişiye şarkı söyleyen Kokkinou, yakaladığı başarıyı yurtdışına taşıdı. 'Sex' adlı şarkı, Doğu Avrupa ve Ortadoğu da en çok çalınan dans şarkılarından biri oldu.

Yunanistan'da ve ardından da Türkiye'de çıkardığı 'In Red' albümü ile haftalarca 1 numarada kalan Kokkinou, şarkı söylemeye müzik korolarında başladı. Ünlü sanatçı aynı zamanda 5 yıl boyunca klasik ve bas gitar dersleri aldı. Grafik, mimarlık ve sanat tarihi üzerine yüksek eğitimini tamamlarken bir yeteneğini daha keşfetti. Atletizm ile 6 yıl boyunca birçok altın madalya ve kupalar alırken Yunanistan Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. 1990'da ilk kez profesyonel olarak şarkı söylemeye başlayan Kokkinou, Anna Vissi, Antonios Vardis gibi isimlerle çalıştı.

İşte o şarkı:

http://www.youtube.com/watch?v=TiaVAS2dWjc