30 Ocak 2008 Çarşamba

"Fark'ın albümü Farkın"

Türkiye’nin en önemli sunucu ve dj’lerinden ARKIN ÇELİK’in, pek çok farklı soundu biraraya getirerek oluşturduğu albümü “FARKIN”, 21 Ocak’ta Seyhan Müzik/Bozuk Para etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı. 15 yıldır dünyanın en önemli eğlence merkezleri ve Türkiye’de DJ’lik, 13 yıldır radyo programcılığı, 10 yıldır reklam dublajı ve uluslararası organizasyonlarda İngilizce ve Türkçe sunuculuk yapan ARKIN ÇELiK’in, “Düşünce Söze Düşünce” adında 2 de şiir kitabı var. FARKIN albümündeki “Serden Geçtim” şarkısı dışında, tüm söz ve besteler ARKIN ÇELiK’e ait. “Serden Geçtim” ve “Takma” (İngilizcesi, So Fine) dışında bütün düzenleme ve mixler yine ARKIN ÇELiK tarafından hazırlandı. Albümdeki vokal, perküsyon, gitar, ud ve bas kayıtları Post Office’te, kemanlar MIAM stüdyolarında kaydedildi. Harem gurubundan Eser Aygün’ün perküsyonları çaldığı albümde, Mirza Başaran (ud) ve Gürhan Gök Berkel (gitar ve bas) katkıda bulunurken; son günlerin en popüler ismi ECE ANLI, Gürhan Gök Berkel ve ARKIN ÇELiK geri vokallerde yer aldı.

FARKIN albümü Türkiye’de ilk kez duyulacak pek çok soundu biraraya getirmesi nedeniyle, tam olarak tanımlanması zor bir müzikal yapıya sahip. Pop, urban, yerel-etnik ve elektronik öğeleri harmanlayan parçalar, dans ettirmenin yanısıra anlamlı sözleriyle Türkçe müzik’te yepyeni ve alışılmadık bir kategori yaratıyor.

Bestesi ünlü Yunan besteci, sayısız hit şarkının sahibi Phoebus’a sözleri ARKIN ÇELiK’e , düzenlemesi Kaan Gökman’a ait olan “Serden Geçtim” için 8 ayrı versiyon ve 4 ayrı video klip özel olarak hazırlandı. şarkının orijinal ve remix versiyonlarının yanısıra New York’lu Ray “Checo” Roc tarafından yapılan iki enstrümantel ve bir vokalli versiyonu daha bulunuyor.