25 Mayıs 2008 Pazar

Müzik piyasası çok karışık!

Müzik şirketleri, sanatçılar ve müzik birlikleri arasındaki tartışmalar, son günlerde had safhaya ulaştı. Unkapanı'nda birbirini suçlayanlar kadar tepki gösterenler de çok fazla..İşte müzik dünyasında yaşanan son olaylar:

GARO MAFYAN: TOPLU ÜYE GEÇİŞİNDE GOCUNANLAR SEBEPLERİNİ DÜŞÜNSÜNLER
Geçtiğimiz hafta haklarını alamadıkları için MESAM’dan (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ayrılan İlhan Şeşen, Suat Suna, Fatih Erkoç ve Sinan Erkoç'un da yer aldığı bir grup sanatçı, The Plaza Otel'de basın toplantısı düzenleyerek ayrılmalarının nedenlerini anlatmış MSG'ye (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) geçtiklerini açıklamışlardı.

MSG Başkanı Garo Mafyan, MESAM'ın geçişler için çirkin tekliflerin yapıldığı iddialarına sert yanıtlar verdi ve "Biz çirkin teklifler yapmadık. Gocunanlar, toplu geçişin sebeplerini düşünsünler. Eser sahibi, kendi iradesi ile istediği meslek birliğine gider, bu yasalarla belirlenmiştir. Her fırsatta rakip meslek birliğinin 'üyelerimiz size geçiyor, hiç üyemiz kalmayacak' sözlerine oldukça alışığız. Tek farkla, biz MSG olarak etik anlayışımız gereği hiçbir çirkin teklifle üye almadık, üye yapmadık. Üyelerini kaybedenler, kendi öz eleştirilerini yapmalı ve suçlamaları bırakmalıdır" dedi.

REKLAM YAPIYOR
Müzik dünyasındaki son günlerin bir başka tartışması da, "sağcı - solcu" türkücü tartışması. Genç sanatçı Orhan Hakalmaz'ın, "Görüşlerim nedeniyle Neşet Ertaş'ın türkülerini okumama izin verilmiyor" iddialarını yanıtlayan Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık, Orhan Hakalmaz'ın iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Saltık, "Orhan Hakalmaz’ın yayınladığı pek çok albümde seslendirilen Neşet Ertaş türküleriyle ilgili herhangi bir sorun yaşanmadı. Hakalmaz bu eserleri, albümlerinin yanı sıra TV'de ve konserlerinde seslendirdi, seslendiriyor. Ancak Hakalmaz, Neşet Ertaş eseri veya eserleriyle ilgili şirketimizden izin alamadığını belirtmiştir. Hakalmaz bunun nedeninin, siyasi bir görüş ayrılığından kaynaklandığını ileri sürmektedir. Hakalmaz’la siyasi olarak görüş ayrılığımızın bulunmasına rağmen, kendisinin bizden herhangi bir izin talebi yoktur. Hakalmaz’ın, yeni albümünün basında daha çok yer alması için başvurduğu haksız açıklamaları doğru bulmuyor ve kınıyoruz" dedi.