15 Mayıs 2008 Perşembe

Tarkan'dan yeni beste

BATMAN Doğa Derneği'nin açılışına katılan Tarkan, Dicle nehri kıyısında Hasankeyf için şarkı söylerken, “Bu tarihi yerler bizim kökümüz, sahipleneceğiz” dedi. Merkezi Ankara'da bulunan Doğa Derneği Hasankeyf İlçesi'nde şube açtı. Derneğin Genel Müdürü Güven Eken, Atlas Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Özcan Yüksel ile birlikte Hasankeyf'e gelen Tarkan, hayranlarının büyük ilgisiyle karşılaştı. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen ile birlikte derneğin açılışını yapan Tarkan, dernek binasına mavi boncuk taktı.
Dernek açılışından sonra Dicle Nehri kıyısında basın açıklaması yapan Tarkan, antik ilçe Hasankeyf'in kurtulması için seve seve konser vereceğini belirterek, şöyle dedi:
“Uluslararası bir konseri en kısa sürede burada vereceğim. Hasankeyf gibi çok doğal ve eşsiz tarihi güzelliği olan bir yer yok olmamalıdır. Bu güzelliklerin yaşatılması için mücadele vereceğiz. Bu tarihi yerler bizim kökümüz, sahipleneceğiz. Bu baraja kredi verecek Almanya ve diğer ülkelerdeki sanatçılara da sesleniyorum; Gelin burayı birlikte koruyalım ve yaşatalım. Hasankeyf'in yaşatılması için Doğa Derneği'nin verdiği kampanyaya seve seve katıldım.”
Hasankeyf'in ‘açık hava müzesi' olduğunuda belirten Tarkan, Dicle Nehri kenarında ‘Sabret bir tanem' şarkısını okudu. Hasankeyf için özel bir beste hazırladığını anlata Tarkan, şöyle konuştu:
“İlk kez gördüğüm Hasankeyf’ten oldukça etkilendim. Burası tek kelimiyle açık hava müzesidir. Doğa Derneği'nin isteği üzerine Hasankeyf için bir beste hazırladım. Bu da 1- 2 ay içinde çıkacak. Hasankeyf'in yaşatılması için başlatılan her kampanyaya varım. Avrupa ve Türkiye’deki tüm sanatçılara sesleniyorum. Birçok ülke gezdim. Tüm ülkeler kendi tarihlerine sıkı bağlılar ama, nedense biz açık hava müzesi konumundaki Hasankeyf’e sahiplenmesini bilmiyoruz.”
Tarkan için ilçe sakinleri ‘Hasankeyf seninle gurur duyuyor' diye tempo tuttu. Hayranlarının akınına uğrayan Tarkan, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin akınına uğradı.
Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, Ilısu Barajı iptal edilene kadar mücadelelerini sürdüreceğini belirterek, “Burada, ‘Baraja geçit yok' diyoruz. Bıkmadan usanmadan Hasankeyf ve Dicle Nehri'ni savunucağız. Bu nehir giderse, Doğu'daki Çanakkale de gider. Hasankeyf, Doğu'nun Çanakkelesi'dir” diye konuştu.