13 Mayıs 2008 Salı

Ve Eurovision geldi çattı!

Eurovision'u sizler icin yerinde izleyen muhabirimiz Taner Yarışlı'nın Belgrad izlenimlerini sitemizde okuyabilirsiniz.

***

Herkese Belgrad'dan merhabalar,

Gectigimiz yil oldugu gibi, bu yil da size Tamba Tumba'da Eurovision'la igili son haberleri iletmeye calisacagim.

Marija'nin gectigimiz yil topladigi 268 puanla ulkesine ilk katilimin da birinciligi hediye ederek, bizlerin burada olmasina neden oldu.

Bu saatler de birinci yari finalin provalari devam ediyor. 15 sarkinin ilk provalarini takip ettigim de sunu diyebilirim... Eurovision'un birincisi hala ortada yok! Buyuk umutlar vaad eden Ermenistan, sonuk koreografisiyle birincilik sansini suya dusurdu. Qele'ye 3 erkek dansci ve 2 erkek backvokal eslik ediyor. Danscilarin "New York" tarzi, sarkiya gitmemis.

Bosna Hersek, sirin sarkisiyla burada buyuk sempati topluyor ama finale cikmasi cok zor gibi gozukuyor! Basin toplantilari yogun ilgi gordu ama sanslari allaha kalmis gibi gozukuyor!

Irlanda'nin basin toplantisi cok eglenceliydi. Hirvat bir fan'in "Ben diger Turkey'e oy verecegim, sana degil" deyince, Dustin'in su cevabi herkesi kahkahaya bogdu: "Olsun, ben Istanbulluyum, ben de onlardanim, yani bana verebilirsin, farkim yok".

Suan Hollanda'nin basin toplantisi devam ediyor... sarki vasat olmasina ragmen, muzikal anlamda bir cok sarkidan daha iyi gibi geliyor. Ozellikle sarkinin girisi ve Hind'in oryantal dansiyla Ermenistan'a meydan okuyor. Hind'in sahne kostumu buyuk bir ihtimal mavi bir elbise olacak. Hind'e 2 erkek dansci ve 3 kadin vokal eslik edecek... Sarki, Hollanda'nin cosmopolitligini temsil ediyor. Sahsen ben cok sevdim ve bol sanslar diliyorum!!!

Andorra'nin Casanovasina "O kazan orda" diye eslik ede ede, provayi takip ettik. Sarki hemen dile dolaniyor, akilda kaliyor, bu bir arti olabilir ama total de bir Andorra sarkisi ve vasatin kat kat altinda kalmasi, yari finali son ceyrekte noktalamasina engelleyemeyecek.

Dun ki yari final provalarin galibi SAN MARINO'du. Mi Odio'nun cok basarili canli performansi, herkesi sasirtti... Eger finale yukselirse ve Turkiye'nin de finale yukselecegini varsayarsak... Final de "MVO vs. MO" catismasina tanik olacagiz!

Geriye Finlandiya, Romanya, Yunanistan ve Rusya kaldi. Ilk yari finalin iki favorilerinden biri olan Yunanistan ve Rusya'yla ilgili yorumlarimi daha sonra burada okuyabilirsiniz.
Taner Yarisli (Belgrad)