1 Haziran 2008 Pazar

Müzikler Candan'dan oyunculuk sevgilisinden

Çağdaş Türk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Hasan Ali Toptaş'ın, 1994 yılında 'Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandığı kitabı 'Gölgesizler', Hakan Karahan'ın yapımcılığı, Ümit Ünal'ın senaryo ve yönetmenliğinde sinemaya aktarılıyor. Filmin çekimleri, Kırklareli'nin Karadere köyünde devam ediyor.

ROL DE ALIYOR
Hakan Karahan'ın üç yıl önce, kitaba hayran kalarak film haklarını satın aldığı 'Gölgesizler'in filmi, haziranda Berlin'de gerçekleştirilecek çekimlerle tamamlanacak. Selçuk Yöntem, Arsen Gürzap, Taner Birsel, Altan Erkekli, Ertan Saban ve Ahmet Mümtaz Taylan'ın oyuncu kadrosunda yer aldığı 'Gölgesizler'de, yapımcı Hakan Karahan da önemli rollerden birini üstleniyor. Filmin müziklerini ise Karahan'ın sevgilisi Candan Erçetin yapıyor. Aynı zamanda prodüksiyonun her aşamasında sorumluluk da alan Erçetin, ilk kez bir film müziğine imza atacak. Ünlü sanatçı, film için yazdığı melodilerin yaz aylarında dinlenebileceğini belirtiyor.

SAÇLARINI KAZITTI
Kültür Bakanlığı'ndan 250 bin YTL'lik yapım desteği alan 'Gölgesizler' için; ünlü tiyatrocu Arsen Gürzap da ilk kez bir köylü kadın tiplemesine girdi. Hakan Karahan ise rolü gereği saçlarını kazıttı.