20 Haziran 2008 Cuma

Onno Tunç çaldı, Sezen söyledi!

Sezen Aksu üç yıl aradan sonra 24 Haziran'da piyasaya çıkacak 'Deniz Yıldızı' adlı albümünde ilk kez oğlu Mithatcan'la çalıştı. 'Deniz Yıldızı'nın en büyük sürprizi ise merhum müzisyen Onno Tunç'un kendi çaldığı piyano kayıtlarının yer alması oldu! Arşiv kayıtlarında Onno Tunç'un piyano sesini duyunca çok etkilenen Sezen Aksu, şarkıları gözyaşları içinde yorumladı. Onno Tunç'un kızı Ayda Tunç da yıllar sonra kemanıyla babasının müziğine eşlik etti. Aksu; 'Deniz Yıldızı'nda yer alan besteleri, "Duygusal ve fiziksel olarak yoğun bir dönemin içinden çıkmış yoğun şarkılar" olarak tanımladı.

TÜRKER'DEN İKİ ŞARKI
'Minik Serçe', kendi sözleri dışında Yıldırım Türker'in yazdığı 'Kırık Vals' ve 'Sor Beni' adlı şarkıları da seslendirdi. Arto Tunçboyacıyan'ın prodüktörlüğünü yaptığı albümde Sezen Aksu'ya Armenian Navy Band eşlik etti.

MİNİK BİR KÖY KURDU
Kanlıca'da oturan Sezen Aksu, birlikte calıştığı tüm müzisyenlere aynı mahallede ev kiralattığını belirterek, şunları anlattı: "Ben derin uyuyamam. Kedi ve köpek gibi kısa kısa uykularım vardır. O yüzden ne zaman çalışacağım hiç belli olmaz. En verimli olduğum zaman dilimi sabahın erken saatleridir. O yüzden stüdyo çalışmalarım için müzisyenlerin hep yanımda olmasını istiyorum.